miercuri, 22 aprilie 2015

Cornuri cu gem fara framantare


CORNURI CU GEM FARA FRAMANTARE 


Ingrediente: (16 bucati)
  • 500 g faina 000
  • 1 lingura zahar (optional)
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • 2 galbenusuri de ou + un ou pt uns cornurile
  • gem pt umplutura (eu am folosit de caise)
  • cca 300 ml apa calduta

        Se pune faina in castron, se face o gropita in care se pune drojdia si zaharul, se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta, apoi se amesteca cu putina faina si se lasa sa "fiarba" drojdia.
        Dupa cca 10 minute se adauga sarea, galbenusurile, uleiul si restul de apa si se amesteca toate pana se formeaza un aluat omogen. Aluatul trebuie sa fie ferm, dar nu foarte vartos, de aceea s-ar putea sa fie nevoie de mai multa sau chiar mai putina apa. Se lasa sa creasca aprox 40 minute, acoperit cu un prosop.
        Aluatul crescut se intinde pe masa unsa cu ulei, in forma de cerc, si se taie in 16 forme triunghiulare.
        Se pune cate o lingurita cu gem la baza triunghiului si se ruleaza usor. Se mai lasa la crescut inca 30 minute pe masa de lucru, dupa care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou.
        Se dau la cuptor la foc mic pt aprox 25-30 minute.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu