sâmbătă, 6 iunie 2015

Briose cu dovlecel


BRIOSE CU DOVLECEL


Ingrediente:

  • 1dovlecel
  • 1 morcov
  • 120g faina
  • 1praf de copt
  • 60 ml ulei de masline
  • 250 ml lapte
  • 2oua
  • 50 g cascaval ras
  • 50 g parmezan ras( eu am folosit branza de oaie f putin sarata)
  • 1/4 legatura patrunjel verde sau marar
Se curata dovlecelul si morcovul si se dau pe razatoarea mare. Se storc foarte bine de zeama. 
Se amesteca faina cu praful de copt. Se face o adancitura in mijloc si se adauga uleiul, laptele si ouale batute in prealabil. Se amesteca cu un tel toate ingredientele, apoi se adauga dovlecelul impreuna cu morcovul, patrunjelul sau mararul tocat, cascavalul si parmezanul si se omogenizeaza compozitia.
Se toarna 3/4 in formele de briose unse cu unt, si se introduc in cuptorul incins pt 25-30 min.


Sursa: revista "Pap tot", nr.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu