vineri, 12 iunie 2015

Chifle aperitiv


CHIFLE APERITIV


Ingrediente:

  • 75 g unt
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare (optional)
  • Un albus
  • 150 g iaurt
Pt umplutura:
  • 200 g urda dulce
  • O legatura ceapa verde
  • O legatura marar verde
Pt uns:
  • Un galbenus
  • O lingurita lapte
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga albusul, iaurtul si untul topit. Se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute, timp in care se pregateste umplutura.
Se amesteca urda bine scursa cu ceapa verde tocata marunt si cu mararul tocat. Se imparte aluatul in 20 de bilute.
Se intinde fiecare biluta sub forma de cerc si se pune in interior cate o lingurita de umplutura. Se impatureste frumos si se pun in tava cu hartie de copt unsa cu unt. Se ung bilutele cu galbenusul amestecat cu lapte.
Se dau la cuptor la 180 g, pt aprox 30 minute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu