GOGOSI PUFOASE LA CUPTOR
Ingrediente:
- 450 g faina
- 225 ml lapte
- 1 ou
- 80 g zahar
- 100 g unt moale
- 7 g drojdie deshidratata
- 1 lamaie(doar coaja)
- 1 varf cutit sare
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul de gogosi sa creasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie groasa de cca 0,8 – 0,9 cm.
Cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 cm, decupam gogosile.
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intindem intr-o foaie groasa de cca 0,8 – 0,9 cm.
Cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 cm, decupam gogosile.
Le punem la dospit in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt pentru inca 1 ora (lasam intre ele un spatiu de 2-3 cm).
Coacem gogosile in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10 -15 minute.
Sursa: Laura Adamache.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu