sâmbătă, 26 septembrie 2015

Turtite cu spanac


TURTITE CU SPANAC


Ingrediente:

  • 50 g unt
  • Un praf de sare
  • O lingura apa rece
  • 6-7 cuburi spanac congelat (sau aprox 300 g spanac proaspat)
  • 1 ou
  • 200 g faina
Spanacul se decongeleaza si se inabusa 5 min in tigaie cu capac, apoi se scurge bine.
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apa, ou, spanacul scurs bine si tocat, peste care se adauga untul topit si racit. Se framanta un aluat care se pune in folie alimentara pentru 30 min la rece.
Se intinde apoi aluatul pe masa pudrata cu faina si se intinde o foaie cam de 5 mm grosime, din care se taie forme cu gura unui pahar.
Se pun formele in tava, pe hartie de copt si se dau la cuptor 15 minute.




Reteta: Raul Iulia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu