sâmbătă, 16 mai 2015

Pizzert


PIZZERT


Ingrediente:

  • un ou
  • 3 linguri iaurt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 4-5 linguri de faina
  • 2 mere
  • un praf de scortisoara
  • ulei pt uns tigaia
  • un cubulet unt
Se amesteca oul cu iaurtul. Se adauga si sarea, praful de copt si faina si se amesteca bine. Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, putin mai gros.
Merele se dau pe razatoarea mare, se scurg bine de zeama, apoi se trag la tigaie cateva minute in putin unt si se presara un praf de scortisoara deasupra. Se lasa sa se raceasca.
Se unge tigaia cu putin ulei, se pune aluatul si se niveleaza bine, se pun merele racite peste si se pun pe ochi la aragaz la foc ff mic, 15 min cu capac. Primele 10 minute nu se ridica deloc capacul, apoi se verifica daca este facuta. Daca e gata se ia de pe foc, daca nu se mai lasa cateva minute.



Dupa reteta Liei Zaganeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu