BRIOSE CU CAISE
Ingrediente:
- 3 oua
- 1/2 cana zahar
- 1/3 cana ulei
- 1/3 cana lapte
- 1 cana si 1/3 faina
- vanilie
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1/2 lingurita otet
- 5-6 caise deshidratate
Se pun caisele vreo 2 ore la hidratat.
Se bat albusurile cu zaharul si se adauga si vanilia. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul pus treptat, ca la maioneza, si se adauga peste albusuri. Laptele se amesteca cu praful de copt si se toarna si el peste compozitie, apoi se adauga si faina. Se toaca si caisele bucatele si se amesteca cu compozitia.
Se ung formele de briose cu unt si se pune compozitia in ele 3/4. Se baga in cuptorul rece, la foc mic, 35-40 min. In primele 20 minute nu se deschide cuptorul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu