miercuri, 4 februarie 2015

Budinca de quinoa cu gutuie


BUDINCA DE QUINOA CU GUTUIE


Ingrediente:

  • 4 linguri quinoa
  • apa
  • 2 linguri iaurt
  • 2 gutui mici
  • 5 curmale
  • un ou
  • lapte
  • un cubulet unt
Se pune quinoa de seara la hidratat : 4 linguri quinoa in 12 linguri apa si 2 linguri iaurt, intr-un borcan cu capac la temperatura camerei. Se pun si curmalele la hidratat in apa.
A doua zi se spala quinoa in mai multe ape si se pune la fiert in lapte. Se fierbe cam o ora la foc mic, pana infloreste bobul, spre sfarsit adaugandu-se si curmalele fara samburi. Se lasa la racit.
Se coc gutuile. Se piseaza apoi cu furculita si se amesteca piureul cu quinoa. Se adauga si oul batut impreuna cu 2 linguri lapte.
Se unge o tavita cu unt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pt aprox 30 min la foc mediu, pana se formeaza o crusta deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu