BUDINCA DE QUINOA CU GUTUIE
Ingrediente:
- 4 linguri quinoa
- apa
- 2 linguri iaurt
- 2 gutui mici
- 5 curmale
- un ou
- lapte
- un cubulet unt
Se pune quinoa de seara la hidratat : 4 linguri quinoa in 12 linguri apa si 2 linguri iaurt, intr-un borcan cu capac la temperatura camerei. Se pun si curmalele la hidratat in apa.
A doua zi se spala quinoa in mai multe ape si se pune la fiert in lapte. Se fierbe cam o ora la foc mic, pana infloreste bobul, spre sfarsit adaugandu-se si curmalele fara samburi. Se lasa la racit.
Se coc gutuile. Se piseaza apoi cu furculita si se amesteca piureul cu quinoa. Se adauga si oul batut impreuna cu 2 linguri lapte.
Se unge o tavita cu unt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pt aprox 30 min la foc mediu, pana se formeaza o crusta deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu