duminică, 22 martie 2015

Budinca de quinoa cu mar si caise


BUDINCA DE QUINOA CU MAR SI CAISE


Ingrediente:

  • 2 linguri quinoa
  • o lingura iaurt
  • un mar
  • scortisoara
  • 5-6 caise deshidratate
  • cateva merisoare pt decor
Quinoa se pune la fermentat in 6 linguri de apa si o lingura iaurt, intr-un borcan inchis cu capac, minim 12 ore, la temperatura camerei (eu o las de seara pana dimineata). A doua zi se spala ff bine, in mai multe ape. Se pune la fiert in apa, eu prima apa o arunc, ies numai cojite in ea. Se fierbe la foc mic, completand din cand in cand cu apa, pentru cca 1-1.5 ora, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. 
Cand este aproape fiarta (eu am pus dupa vreo 40-45 min) se adauga marul dat pe razatoare, scortisoara si caisele taiate marunt si se lasa sa fiarba toate pana este gata quinoa.
Se pune in pahare si se orneaza cu cateva merisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu