joi, 2 iulie 2015

Gnocchi de casa


GNOCCHI DE CASA


Ingrediente:
  • 500 gr cartofi noi
  • 125-150 gr faina
  • Un praf de sare
Se fierb cartofii si se lasa la racit. Se zdrobesc cu telul, nu cu blender. Se adauga faina si sarea. Puneti pentru inceput 125 gr faina, iar daca mai e cazul, mai completati. Se framanta pana aluatul devine compact.
Se pudreaza cu faina blatul de lucru si se imparte aluatul in 4 parti, din care se formeaza snururi lungi.
Se taie cu un cutit gnocchi mici, de cca 2 cm. Se ruleaza fiecare pe furculita.
Se pun gnocchi pe o tava, pe hartie de copt pudrata cu faina si se lasa sa se usuce putin.
Se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste se pun gnocchi in oala la fiert. Se iau cu o paleta cand se ridica la suprafata.
Se pot combina cu orice sos doriti.
Puteti sa ii si congelati si ii folositi alta data. Eu i.am pus cu tava cu tot la congelato 30 min, apoi i.am pus in pungute, cate 2 portii.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu