sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Covrigi de casa


COVRIGI DE CASA


Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • O lingura zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • O lingurita sare
  • 50 g unt topit
  • 30 g bicarbonat
  • Sare de mare
  • Susan
Se pune faina intr-un castron.
Separat, se amesteca apa calduta cu drojdia si zaharul, pana se dizolva drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se formeaza spuma deasupra. Se toarna apoi peste faina si se amesteca bine, se adauga si lingurita de sare, untul topit si racit si se framanta pana se dezlipeste de castron. Cu mainile unse putin cu ulei se formeaza o bila din aluat si se lasa la crescut, in castronul acoperit cu folie alimentara, pentru 45 minute.
Cand este gata aluatul, se rup bucati din el care se modeleaza sub forma de covrigi si se aseaza pe masa de lucru. Covrigii astfel formati se oparesc in apa fiarta peste care se adauga bicarbonatul pentru 1 minut. 
Se scot cu o paleta si se aseaza in tava, pe hartie de copt. Se presara deasupra sare de mare, susan. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 20-25 minute.



Sursa: Jamilla Cuisine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu