marți, 17 noiembrie 2015

Pastitio (lasagna greceasca)



PASTITIO ( LASAGNA GRECEASCA)


Ingrediente:

Pt. sosul ragu:

  • 500 g carne tocata de vita sau amestec
  • O ceapa mare
  • O conserva rosii in bulion de 800 g
  • 4-5 catei usturoi
  • O lingurita zahar
  • Sare
  • Piper 
  • Oregano
  • O lingura ulei
Pt. sosul bechamel:
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 600 ml lapte 
  • 100 g cascavalul ras (optional)
  • Sare
  • Piper

  • 500 g macaroane\penne
  • Unt pt uns tava
  • Pesmet 
Sosul ragu
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga si carnea tocata si se lasa sa se caleasca bine impreuna. Cand s-au calit se adauga rosiile pasate, usturoiul, sare, piper, zahar, oregano si se lasa sa fiarba pana scade aproape la jumatate si carnea este fiarta bine, aproximativ 45-50 minute, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda.

Sosul bechamel
Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga faina peste si se amesteca energic, inca 2-3 minute. Se toarna laptele in fir subtire, amestecand continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se mai lasa sa fiarba Inca 5-10 minute, pana se ingroase bine, apoi se adauga cascavalul ras , sarea si piperul.

Se fierb macaroanele in apa cu sare.
Se unge o tava de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
Se aseaza un strat de macaroane\penne, un strat de sos ragu, sos bechamel, iar un strat de macaroane\penne, sos ragu, apoi sosul bechamel. 
Se da la cuptor la foc mediu 20-25 minute, pana se rumeneste deasupra.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu