luni, 23 noiembrie 2015

Fursecuri Leopard




FURSECURI LEOPARD


Ingrediente:

  • 250 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • Un ou mare
  • 20 ml suc de lamaie
  • arome dupa gust( vanilie, rom)
  • 600 g faina
  • O lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3-4 linguri cacao neagra
Se cerne faina cu bicarbonatul.
Se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga oul, vanilia si sucul de lamaie.
Din aceasta compozitie se ia 1\3 si se amesteca cu o lingura rasa de cacao. Din compozitia cu cacao se iau 2\3 si se amesteca cu restul de cacao.
Vor rezulta astfel trei compozitie cu trei nuante diferite: alb,maro deschis si maro inchis.
In fiecare compozitie se va adauga faina in asa fel incat sa se obtina un aluat solid ( faina se imparte cam jumatate in compozitia alba, iar restul intre cele doua maro). Aluatul va fi sfaramicios, dar va sta adunat. Cele trei compozitie se pun in folie alimentara la frigider, minim o ora.
Aluatul maro inchis se intinde intr-un dreptunghi. Aluatul maro deschis se face sub forma de sul si se infasoara cu aluatul maro inchis. Sulul obtinut se inveleste in folie alimentara si se da la congelator 15 minute.
Aluatul alb se intinde pe masa pudrata cu faina. Din sulul maro se taie felii subtiri si se aseaza peste aluatul alb. Se acopera cu o folie alimentara si se trece peste cu sucitorul, astfel incat modelul sa adere la baza. Se decupeaza biscuitii si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc 15-20 minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.




Sursa: Simona Callas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu