joi, 22 octombrie 2015

Briose cu dovleac placintar


BRIOSE CU DOVLEAC PLACINTAR


Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 200 g dovleac dat pe razatoarea mare
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • O lingurita scortisoara
  • Sare
Dovleacul ras se amesteca cu 100 g zahar. Se pune pe foc si se caleste pana scade tot sucul. Se presara peste scortisoara si zaharul vanilat.
Intr-un castron se bate spuma untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pana se ajunge la consistenta unei creme, apoi se pun pe rand ouale.
Se adauga apoi faina impreuna cu praful de copt si sarea si se amesteca usor. Se adauga si dovleacul racit si se incorporeaza usor. Se incorporeaza apoi si iaurtul.
Se pune umplu formele 3\4 si se dau la cuptor la foc mediu, 20-25 minute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu