duminică, 11 octombrie 2015

Paine fara framantare


PAINE FARA FRAMANTARE


Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • O lingurita sare
  • O lingurita zahar
  • 350 ml apa
Se pune faina intr-un bol.
Se amesteca intr-o cana drojdia cu sare, zahar si apa, apoi se rastoarna peste faina.
Se amesteca toate cu o furculita, iar la sfarsit puteti amesteca si cu mana pentru a omogeniza bine aluatul. Se obtine un aluat lipicios.
Se acopera bolul cu folie alimentara si se da la frigider pentru minim 12 ore (eu las peste noapte).
A doua zi se scoate aluatul pe un blat pudrat cu faina, se impatureste putin, bagand marginile dedesubt, dand forma unei bile. Se lasa pe blat acoperit cu un prosop vreo 30 min, timp in care se incalzeste cuptorul cu o oala cu capac in el(email sau fonta).
Cand aluatul e gata se pune in oala incinsa, se pune capacul peste si se da la cuptor la foc mediu vreo 30 min, apoi se scoate capacul si se mai lasa vreo 10-15 minute, sa se rumeneasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu