duminică, 4 octombrie 2015

Cornuri pufoase cu gem de prune



CORNURI PUFOASE CU GEM DE PRUNE


Ingrediente:
  • 500 grame faina
  • 25 grame drojdie proaspata 
  • 2 galbenusuri + 1 ou intreg
  • 125 grame zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 grame unt topit caldut
  • 50 g ulei
  • ½ lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie, rom
  • 1 galbenus pentru uns amestecat cu putin lapte
Intr-un vas incapator cernem faina. Incalzim laptele si dizolvam in el zaharul si vanilia.
Intr-o cana amestecam drojdia maruntita cu 3-4 linguri din laptele caldut amestecat cu zahar.
In vasul cu faina, facem o adancitura si turnam drojdia dizolvata.
Presaram deasupra ei faina de pe margini si lasam sa se activeze drojdia,aproximativ 10-15 minute.  
Batem putin ouale cu sare si adaugam coaja de lamaie si aromele.
Cand maiaua s-a activat, adaugam ouale, laptele caldut si incepem sa framantam.
Cand s-a incorporat toata faina, incepem sa adaugam cate putin din  untul topit si uleiul (le amestecam intr-un pahar). Framantam pana cand am terminat de  adaugat toata grasimea.
Lasam aluatul la crescut aproximativ 90 minute.
Cand aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati.
Presaram faina pe masa de lucru si modelam un pic bucata de aluat. Intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Portionam aluatul in functie de cat de mari dorim sa facem cornurile.
Le umplum cu dulceata de prune
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam distanta intre  ele, deoarece vor mai creste.
Acoperim tava cu un servet de bucatarie si le  lasam sa mai creasca aproximativ 30 minute.
Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat.
Cand cornurile au crescut preincalzim cuptorul, ungem cornurile usor cu galbenus amestecat cu putin lapte caldut si le punem la cuptor pana cand se rumenesc frumos (aproximativ 20-25  de min).
Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu o pensula cu miere diluata in putina apa, pentru un luciu frumos.









Sursa: Alina Cuisine

Un comentariu:

  1. Ma bucur ca ai incercat aceasta reteta. Sper ca ti-a placut si ca o sa mai incerci si altele de pe site-ul meu!

    RăspundețiȘtergere