duminică, 11 octombrie 2015

Empanadas cu urda si marar


EMPANADAS CU URDA SI MARAR


Ingrediente:


  • 220 g unt gras, rece 82%
  • 300 g faina
  • Un praf de sare
  • 180 g smantana 20%
  • 200 g urda
  • Marar
  • Un fir ceapa verde
  • Un ou pentru uns
Se amesteca untul taiat cubulete cu faina si sarea pana rezulta o compozitie nisipoasa. Se adauga si smantana si se framanta pana obtineti un aluat consistent. Se aduna aluatul intr-o bila, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.
Pentru umplutura: se amesteca urda cu cateva fire de marar tocat fin si ceapa verde tocata.
Cand este gata aluatul, se pune pe un blat pudrat cu faina si se intinde o foaie de 3-4 mm. Se taie cercuri de aluat folosind o forma. Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare cerc, se ung marginile cu ou batut si se lipesc. Se sigileaza marginile cu o furculita sau forma speciala. Se pun in tava, pe hartie de copt si se ung cu ou. Se dau la cuptor la foc mediu 15-20 minute.



Sursa: Adi Hadean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu