EMPANADAS CU URDA SI MARAR
Ingrediente:
- 220 g unt gras, rece 82%
- 300 g faina
- Un praf de sare
- 180 g smantana 20%
- 200 g urda
- Marar
- Un fir ceapa verde
- Un ou pentru uns
Se amesteca untul taiat cubulete cu faina si sarea pana rezulta o compozitie nisipoasa. Se adauga si smantana si se framanta pana obtineti un aluat consistent. Se aduna aluatul intr-o bila, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.
Pentru umplutura: se amesteca urda cu cateva fire de marar tocat fin si ceapa verde tocata.
Cand este gata aluatul, se pune pe un blat pudrat cu faina si se intinde o foaie de 3-4 mm. Se taie cercuri de aluat folosind o forma. Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare cerc, se ung marginile cu ou batut si se lipesc. Se sigileaza marginile cu o furculita sau forma speciala. Se pun in tava, pe hartie de copt si se ung cu ou. Se dau la cuptor la foc mediu 15-20 minute.
Sursa: Adi Hadean
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu