miercuri, 21 octombrie 2015

Chec pufos


CHEC PUFOS




Ingrediente (pentru un chec):
Unitate de masurat: cana de 250 ml

  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1\3 cana ulei
  • 1\3 cana lapte
  • 1 si 1\3 cana faina
  • 1\2 plic zahar vanilat
  • 1\2 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Esenta rom
  • 1\2 lingurita otet
  • O lingura pudra de roscove
Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul, apoi se adauga esenta de rom si otetul. 
Separat se amesteca uleiul cu galbenusurile si se incorporeaza in albusuri.
Se adauga apoi laptele, praful de copt si faina, amestecand usor.
Se opresc 3-4 linguri din compozitie, care se amesteca cu pudra de roscove\carob.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia de chec. Peste ea se toarna si cea cu roscove\carob.
Se baga tava in cuptorul rece la foc mic,timp de 20 minute nu se deschide usa cuptorului. Dupa 20 minute se da focul mediu si se mai lasa 15-20 minute, pana trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca in tava.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu